hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás mille-feuille citromkrémmel

75 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk porcukorral vastagon meghintett felületen. Többször porcukrozunk alá, s közben megfordítjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejére is illessztünk egy ív sütőpapírt, és egy tepsit nehezékként. 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A mákhabhoz néhány percig forraljuk a tejet a cukorral, a mákkal, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a citromlét és -likőrt. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd kinyomkodjuk, végül megolvasztjuk a meleg citromos keverékben. Kihűtjük, beleforgatjuk a tejszínt, és félretesszük.
  3. Az áfonyapasztához az áfonyát a cukorral és a citromlévelpépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és egy kisebb méretű tepsibe öntjük.170 fokon addig sütjük, amíg a teteje bőrösödni kezd, de még nem szilárdult meg teljesen.
  4. A citromkrémhez hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A többi hozzávalót gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett melegítjük addig, amíg sűrűsödni kezd. Megolvasztjuk benne a zselatint, majd habszifonba töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor a tésztára simítunk a mákhabból, rákanalazunk az áfonyapasztából, végül a citromkrémből nyomunk a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss