Elkészítés: Állóképesség rendben, ezért folyó víz alatt, tésztaszűrőben alaposan átöblít a kölest, lecsepegtet. Hideg vízzel kiöblít a literes nyeles lábaskát, bele a tej, a köles, 1-1 maréknyi, meleg vízzel leöblített áfonya és mazsola, a cukor, kevés édesítő. Gázt beizzít, rá az edényke, féltakarékon, folyamatosan kevergetve felforral.
Takaréklángra vált és egyfolytában keverget, mivel hajlamos letapadni a galádka. Amikor cseppet megunja, levesz a tűzről, meóz, édesítővel beállítja az ízét, vissza, teljes puhulásig.
Tálalása szólóban vagy lekvárral, gyümölcsöntettel, ízlés és kívánalom szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre