hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás krémsajttorta

3/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 szelethez :
  • 17,5 dkg háztartási keksz
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 citrom
  • 35 dkg zsíros krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg áfonya
  • A tetejére :
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 15 dkg friss bogyós gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük a sütőt 150 fokra. A háztartási kekszet tegyük egy műanyag zacskóba, és egy sodrófával törjük össze. A vajat és a barnacukrot tegyük egy lábasba, és lassú lángon addig melegítsük, amíg a vaj megolvad, ezután a tűzről lehúzva keverjük hozzá az összemorzsolt kekszet. A masszát nyomkodjuk bele a tortaformába, majd tegyük be a sütőbe 15 percre.

A citrom héját lereszeljük, és a krémsajttal, a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük egy tálban, majd hozzátesszük az áfonyát, a kukoricalisztet és a tejszínt, ismét megkeverjük . A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a masszába forgatjuk, és az elősütött tésztára öntjük. Betesszük a sütőbe.

50 perc után lekapcsoljuk a sütőt, de a tortát 1 órát még a sütőben hagyjuk. Majd kivesszük a tortaformából, és egy tálra helyezzük hűlni.

A lekvárt 2 kanál vízzel egy kis lábasba tesszük, olvadásig melegítjük, majd a torta tetejét megkenjük vele. A friss gyümölcsökkel a tetején tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss