Áfonyás krémsajttorta

3/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • darált háztartási keksz
  • vaj
  • barnacukor
  • citrom
  • krémsajt
  • porcukor
  • tojás
  • kukoricaliszt
  • tej
  • áfonya
  • málnalekvár
  • gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük a sütőt 150 fokra. A háztartási kekszet tegyük egy műanyag zacskóba, és egy sodrófával törjük össze. A vajat és a barnacukrot tegyük egy lábasba, és lassú lángon addig melegítsük, amíg a vaj megolvad, ezután a tűzről lehúzva keverjük hozzá az összemorzsolt kekszet. A masszát nyomkodjuk bele a tortaformába, majd tegyük be a sütőbe 15 percre.

A citrom héját lereszeljük, és a krémsajttal, a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük egy tálban, majd hozzátesszük az áfonyát, a kukoricalisztet és a tejszínt, ismét megkeverjük . A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a masszába forgatjuk, és az elősütött tésztára öntjük. Betesszük a sütőbe.

50 perc után lekapcsoljuk a sütőt, de a tortát 1 órát még a sütőben hagyjuk. Majd kivesszük a tortaformából, és egy tálra helyezzük hűlni.

A lekvárt 2 kanál vízzel egy kis lábasba tesszük, olvadásig melegítjük, majd a torta tetejét megkenjük vele. A friss gyümölcsökkel a tetején tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss