Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás krémpite

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 8 dkg xilit
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 tk sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 15 dkg xilit
  • 30 dkg tejföl (20 %-os)
  • 1 pohár görög joghurt (40 dkg )
  • 4 ek tönkölyliszt
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • A szóráshoz:
  • 2 ek kekszmorzsa (zabkeksz )
  • A tetejére:
  • 15 dkg áfonya
  • 1 kk kardamom (őrölt)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, és folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük.
  3. A töltelékhez simára keverjük a tejfölt, a joghurtot és a lisztet, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.
  4. A tésztát egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, megszórjuk kekszmorzsával és ráöntjük a tölteléket. A tetejére rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a fagyos tésztát, majd megszórjuk őrölt kardamommal. 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Teljes kihűtjük, majd felszeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon szeretem a morzsás süteményeket, hiszen gyorsan elkészülnek nem kell velük sokat bíbelődni, pláne ha az alsó tésztarészt is reszeljük. A krémbe áfonya került, de természetesen más gyümölccsel is nagyon finom. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss