hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás kosárka

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A vajat, a lisztet, a porcukrot, a mandulalisztet, a tojást, és az aromát robotgépben összedolgozzuk, hogy tésztát kapjunk.

Akkora lappá nyújtjuk, hogy nagyobb, kerek pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a 12 korongot, és kibéleljük vele a formákat. Húzzuk a tésztát jól a szélére, hogy eléggé magas legyen a tészta.
A tészta alját szúrkáljuk meg villával.
30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Közben a marcipánt finomra reszeljük. Ez úgy lehetséges, hogy mélyhűtőbe tartjuk 24 órán át. A cukrot és a vajat hozzákeverjük, jó krémes állagú lesz.
A tojásokat egyenként beledolgozzuk, a lisztet is belekeverjük.
A formákat a hűtőszekrényből kivesszük, és a sütőben elősütjük 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni,majd megtöltjük a töltelékkel a kosarakat.
Mindegyikre 5-6 szem áfonyát halmozunk.

A sütő középső rácsán kb 15 percig sütjük, vagy amíg a tészta széle egy kissé meg nem barnul.
A kis töltött kosarakat a formából kivesszük,és papírral bélelt tányérkákra helyezzük, majd így szervírozzuk. Tejszínhabot kínálunk melléje.

Megjegyzés

Ez az édesség frissen sütve, tejszínhabbal a legfinomabb. Egész évben készíthetjük, mert mélyhűtött áfonyával is remek. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek