Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás körteleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Fűszerkivonatot készítünk: 2 dl vizet pár percig forralunk az ánizzsal és az egész fahéjjal, 1 citrom reszelt héjával, néhány cikk citrommal és fél kávéskanál őrölt szegfűszeggel.

A megtisztított körtét kockára vágjuk, és enyhén sós vízben néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát és az áfonyalekvárt, majd beleszűrjük a fűszerkivonatot.

A megpuhult körtéket kivesszük a főzőléből, és egy turmixgépben összedolgozzuk a vörösborral. A masszát visszaöntjük a levesbe, és cukorral édesítjük. Hozzáadjuk az áfonyát, és további 10 percig főzzük.

Tálaláskor 1-1 kanál tejföllel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek