Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás húsgolyók gyömbérkenyérrel

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A gyömbérkenyérhez:
  • 30 dkg vaj + a formához
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 30 dkg liszt + a formához
  • 8 dkg keményítő
  • A gombócokhoz:
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg póréhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt koriandermag
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 ek hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl áfonyalekvár
  • 1 csipet csilipor

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet habosra keverjük. A gyömbérport, a lisztet és a keményítőt tálba szitáljuk, majd hozzáforgatjuk a vajas keveréket. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett őzgerincformába simítjuk, a forma alját az asztalhoz ütögetjük, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.
  2. A darált húst összekeverjük a felaprított póréhagymával, majd megsózzuk-megborsozzuk, és ízesítjük a korianderrel. Apró gombóckákat formázunk, majd mindet megforgatjuk a lisztben, és ropogósra sütjük a felforrósított olajban. 
  3. A mártáshoz a felforrósított olajon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Felöntjük a vörösborral, majd sűrűre beforraljuk. Hozzákeverjük a lekvárt, fűszerezzük a csilivel, majd megforgatjuk benne a húsgombócokat. A gyömbérkenyérrel tálaljuk.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.

Ezek is érdekelhetnek

Friss