hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-gesztenyés bejgli

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 teáskanál szárított élesztő vagy 2,5 dkg nyers élesztő
  • 16 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg gesztenye
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5-10 dkg fagyasztott áfonya

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Fényesre dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

A töltelékhez a gesztenyéket hideg vízben feltesszük főni, majd forrás után további fél óráig főzzük. Ha megfőtt, akkor egyszerre néhány szemet a vízből kivéve még melegen megpucolunk. A gesztenyéket villával vagy robotgéppel összetörjük, majd cukorral (és ízlés szerint rummal) ízesítjük. Olvasztott vajat keverünk hozzá.

Ha a töltelék kihűlt, akkor az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztára kenjük, és meghintjük fagyasztott áfonyával. Feltekerjük, több helyen villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.

Előmelegített sütőben 45 percig aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss