Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-gesztenyés bejgli

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 teáskanál szárított élesztő vagy 2,5 dkg nyers élesztő
  • 16 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg gesztenye
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5-10 dkg fagyasztott áfonya

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Fényesre dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

A töltelékhez a gesztenyéket hideg vízben feltesszük főni, majd forrás után további fél óráig főzzük. Ha megfőtt, akkor egyszerre néhány szemet a vízből kivéve még melegen megpucolunk. A gesztenyéket villával vagy robotgéppel összetörjük, majd cukorral (és ízlés szerint rummal) ízesítjük. Olvasztott vajat keverünk hozzá.

Ha a töltelék kihűlt, akkor az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztára kenjük, és meghintjük fagyasztott áfonyával. Feltekerjük, több helyen villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.

Előmelegített sütőben 45 percig aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek