Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Fényesre dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez a gesztenyéket hideg vízben feltesszük főni, majd forrás után további fél óráig főzzük. Ha megfőtt, akkor egyszerre néhány szemet a vízből kivéve még melegen megpucolunk. A gesztenyéket villával vagy robotgéppel összetörjük, majd cukorral (és ízlés szerint rummal) ízesítjük. Olvasztott vajat keverünk hozzá.
Ha a töltelék kihűlt, akkor az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztára kenjük, és meghintjük fagyasztott áfonyával. Feltekerjük, több helyen villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben 45 percig aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre