Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-diós töltött csirkemell zelleres krumplipürével

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 4 cl konyak
  • bors
  • A körethez:
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg zellergumó
  • kevés vaj és főzőtejszín
  • fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.

A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát. A diót durvára vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük az ágról, és egy nagyobb keverőtálba szórjuk. Szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés konyakkal bolondítjuk meg. Majd mézet csurgatunk hozzá, legvégül pedig az aprított diót és áfonyát is alaposan belekeverjük.

Az így elkészült tölteléket a csirkemellbe töltjük. A csirkemellet egy forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalán kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 20 perc alatt közepesen meleg sütőben megsütjük.

A körethez a megtisztított krumplit és zellert sós vízben puhára főzzük, vajjal és főzőtjszínnel pürésítjük, fehérborssal ízesítjük.

A töltött csirkemelleket szeletelve tálaljuk a frissen elkészült zellerpürével.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>>

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss