hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-csokoládés mini torták

MME MME
4.7/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál víz
  • A csokoládékrémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • Fél dl zsíros tej
  • 1,5 dl tejföl
  • Valamint:
  • 20 dkg áfonya
  • 2 evőkanál feketeribizli-likőr
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a kakaóport, a cukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A vizet apránként adjuk hozzá, ha szükséges. Fóliába csomagolva, hűtőben pihentetjük a tésztánkat kb. fél óráig.
  2. Majd kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a kivajazott, kb. 10 cm átmérőjű mini tortaformákat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, amíg felmelegszik a tésztával bélelt formákat a mélyhűtőben pihentetjük.
  3. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük a tésztákat – hagyjuk kihűlni.
  4. Az áfonyát a cukorral és a likőrrel egy kis serpenyőben összemelegítjük, de épp csak annyi ideig, hogy a gyümölcsszemek fényesek legyenek, de ne fonnyadjanak meg. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni az áfonyát.
  5. A csokoládékrémhez a csokit gőzfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tejföllel összekeverjük. Az olvasztott csokoládét a tejfölös-tejszínünkhöz keverjük.
  6. A már kihűlt tésztakosárkákra kanalazzuk a csokoládékrémet, tetejükre pedig a fényes áfonyaszemeket.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek