Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás csavart koszorú

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 3-4 evőkanál áfonyalekvár
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 1 tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg áfonyalekvár
  • 2 dl tejszín (hűtve)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 dkg friss áfonya

Elkészítés

Elkészítés: A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 db korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (de nem baj, ha picit vastagabbra sikeredik) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral. 2 csíkot a lekváros felével egymásra fordítjuk és megcsavarjuk. A korongokat lekenjük tojással, és ráhelyezzük a csavart koszorút.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűltek a koszorúk, közepükbe áfonyalekvárt teszünk, majd a porcukorral felvert tejszínnel és áfonyaszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon szeretem az áfonyát. Egy újságban találtam ezt a receptet. Igaz, kicsit átalakítottam, mert nekem az eredeti recept alapján nem lett valami szép. De a második próbálkozás a csíkok vastagságának változtatásával már jól sikerült. - Sajtkrumpli

Ezek is érdekelhetnek

Friss