Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás cobbler

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 85 dkg áfonya
  • 3,5 dkg liszt
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • A tésztához
  • 21 dkg liszt
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 8,5 dkg hideg vaj + a sütőtálhoz
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1,2 dl író

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy sütőtálat vagy 6 kis tűzálló formát kikenünk vajjal.
  2. A megmosott, lecsepegtetett áfonyát összeforgatjuk a liszttel, a barna cukorral, a citromhéjjal és a citromhéjjal, majd a formába tesszük.
  3. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót konyhai robotgéppel morzsalékosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a feldarabolt vajat, majd beledolgozzuk a vaníliaaromával ízesített írót és homogén masszává keverjük. Foltokban az áfonyára kanalazzuk, és nagyjából elsimítjuk. Végül a cobblert az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Melegen kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss