Az olajat felforrósítjuk, majd a megtisztított, felaprított hagymát puhára pároljuk rajta. Hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a megtisztított, felkockázott almát. Belekeverjük az almalevet, egy kevés sót, az ánizst, a fahéjat, egy kevés borsot, a koriandert, a megtisztított, lereszelt gyömbért és a kimagozott, felaprított csilit. Felforraljuk, majd kis lángon 30 percig főzzük.
Néhányszor megkeverjük– akkor jó, ha az összes levét elfőtte, és a keverék jól besűrűsödött. Üvegekbe töltjük, majd gondosan lefedjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűvös helyen tároljuk.
Ez a mártás kitűnően illik sült csirkéhez, rukolához dresszingként és lágy sajtokhoz. Az almát és az almalevet helyettesíthetjük körtével és körtelével is. A körtés mártás a camembert kedvelt kísérője.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre