Elkészítés: Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgából, 3 tojásfehérjéből, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 2 evőkanál keserű kakaóból és kb. 1 kiskanálnyi sütőporból. Kb. 20 percig sütjük, majd feltekerjük egy konyharuha segítségével, és hagyjuk kicsit hűlni.
Amikor kihűlt, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, majd felszeleteljük kb. 1,5 centis szeletekre.
Egy tálat kibélelünk fóliával, majd és körberakjuk a tekercsekkel, meglocsoljuk a szörppel vagy a forralt konyakmeggyel.
Ezután elkészítjük a pudingot: én az alábbi arányokat szoktam használni hozzá, de ha nagyobb a tálunk, több krém kell, akkor nyugodtan elkészíthetjük a tasakon megadott 5-5 deci tejjel is! Amikor elkészült, ráöntjük a piskótára, ha lehet, úgy, hogy színültig legyen a tál, és megvárjuk, míg annyira kihűl, hogy hűtőbe tehessük.
Hagyjuk dermedni, majd tálra borítjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát. Legjobb másnap, de mi általában nem tudjuk kivárni ezt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre