hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyalekváros Charlotte

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótatekercshez:
  • 5 tojássárga
  • 3 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • kb. 1 kiskanálnyi sütőpor
  • Valamint:
  • áfonyalekvár
  • fél deci szörp vagy felforralt konyakmeggy
  • 2 csomag puncs vagy vanília ízűs pudingpor
  • 7 kanál cukor
  • 8 deci tej

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgából, 3 tojásfehérjéből, 5 evőkanál cukorból, 3 evőkanál lisztből, 2 evőkanál keserű kakaóból és kb. 1 kiskanálnyi sütőporból. Kb. 20 percig sütjük, majd feltekerjük egy konyharuha segítségével, és hagyjuk kicsit hűlni.

Amikor kihűlt, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, majd felszeleteljük kb. 1,5 centis szeletekre.

Egy tálat kibélelünk fóliával, majd és körberakjuk a tekercsekkel, meglocsoljuk a szörppel vagy a forralt konyakmeggyel.

Ezután elkészítjük a pudingot: én az alábbi arányokat szoktam használni hozzá, de ha nagyobb a tálunk, több krém kell, akkor nyugodtan elkészíthetjük a tasakon megadott 5-5 deci tejjel is! Amikor elkészült, ráöntjük a piskótára, ha lehet, úgy, hogy színültig legyen a tál, és megvárjuk, míg annyira kihűl, hogy hűtőbe tehessük.

Hagyjuk dermedni, majd tálra borítjuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát. Legjobb másnap, de mi általában nem tudjuk kivárni ezt.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek