Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyen átverhetnek, ha ilyen gyümölcsöt vásárolsz

default user icon
MME
Ha a piacon jársz, és friss áfonyára vadászol, légy nagyon óvatos, ugyanis a Nébih tapasztalatai szerint az árusok nagyon könnyen átverhetik a vásárlókat.

Napjainkban az áfonya iránti kereslet folyamatosan növekszik, hiszen a gyümölcs nem csak finom, hanem nagyon egészséges is, ráadásul a hűtőben akár egy hétig is eláll. Azonban itthon kevés helyen terem meg, ezért a Nébih fokozottan ellenőrzi a hazai boltokban és piacokon eladásra kínált áfonya származását.

A termesztett áfonya sok mindenben különbözik a vadon termő áfonyától: a szemek jóval nagyobbak, az alakjuk is eltérő, valamint a sötétvörös színanyag csak a héjban található meg, a gyümölcs nem festőlevű. Meglehetősen speciális igényű, kényes növény, Magyarországon legfeljebb a nyugati határszélen akadnak számára megfelelő termőterületek, ezért kevés a hazai áfonyatermelő. A piacon kapható gyümölcs legnagyobb része így importból származik.

A Nébih tapasztalatai szerint azonban sok helyen ki sem írják az áfonya származását, de gyakran előfordul az is, hogy csepregi áfonyaként hirdetik. Csepregen azonban csak kis mennyiségben terem a gyümölcs, ami egész Budapest ellátására nem elég. Emiatt a Nébih folyamatosan ellenőrzi az üzletek és a piacok termékkínálatát, kiemelt figyelmet fordítva a gyümölcs származásának vizsgálatára, és amennyiben hamisítást tapasztalnak, a szabályszegő kereskedővel szemben hatósági eljárást indítanak.  

16 ELLENÁLLHATATLAN ÁFONYÁS DESSZERT, AMIT KÁR LENNE KIHAGYNI!>>> 

9 SZUPER SMOOTHIE A NYÁR BOGYÓS GYÜMÖLCSEIVEL!>>> 

ITT A NYÁR VÉGI SZUPERGYÜMÖLCS: 5 DOLOG, AMIT AZ ÁFONYÁRÓL TUDOD KELL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss