Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jó hír! Olcsóbb lesz a tej, a tojás és a baromfihús

default user icon
MTI
A sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökkenhet, de mérséklődik az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerint a januári sertéshús-áfacsökkentés után újabb alapélelmiszerek áfáját fogják mérsékelni. Jövőre a tej, a baromfihús és a tojás általános forgalmi adója is 5 százalékra csökkenhet.  A tervek szerint az éttermi szolgáltatások áfája is csökkenhet.

A gazdasági növekedésnek akkor van értelme, ha minden családnál érezhető ennek kedvező hatása - hangsúlyozta Varga Mihály csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc műsorában.

A miniszter kiemelte: jelenleg a magyar gazdaság még nincs abban a helyzetben, hogy minden terméknél mérsékeljék a 27 százalékos áfát. A lehetőség arra adott, hogy célzottan, bizonyos termékkörben folytatódjon az áfacsökkentés, ezért a kormány a legfontosabb alapvető élelmiszereknél tesz erre javaslatot, a sertés után a tej, a tojás és a baromfi következik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss