hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Adventi kocka

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 30 nagy kockához:
  • A sütéshez:
  • 1 db 25×39 cm-es tepsi
  • sütőpapír
  • A tésztához:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 teáskanál instant kávépor (3 in1)
  • 50 dkg puha vaj
  • csipetnyi só
  • 45 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőanál kakaópor
  • A tészta lekenéséhez:
  • 2-3 evőkanál vegyes ízű lekvár
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg darált mogyoró
  • ízlés szerint cukor
  • 2,5 evőkanál zselatin

Elkészítés

  1. Elkészítés: A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evőanál forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát 2 adagra osztjuk.
  3. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk, és villával egyszer lazán megkeverjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 evőkanál lekvárral.
  6. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba, és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük.
  7. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk, és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  8. Kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss