A zellert, a paprikát, a répát, a hagymát és a paradicsomot kockákra vágjuk, majd az olívaolajon megforgatjuk, éspirítani kezdjük, közben folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet. Hozzáadjuk a rozmaringot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a bazsalikomot is. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük.
A buggyantott tojáshoz egy másik lábasban 1 l vizet forralunk, 1 evőkanál ecetet hozzáadunk. Beleütünk egy tojást, 2 percig főzzük, kivéve lecsepegtetjük. Így járunk el a többivel is.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat hevítünk, a kenyeret kockákra vágva megpirítjuk rajta. Az utolsó 2 percben rányomjuk a fokhagymát.
Tálaláskor pár merőkanál levest tányérra szedünk. A buggyantott tojásokkal, kenyérkockákkal és parmezánforgáccsal kínáljuk.