Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Acarajé - babos-garnélás brazil fánk

45 perc
bonyolult
költséges
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A töltelékhez az egyik hagymát nagyon vékonyra szeleteljük. A serpenyőben felforrósított olívaolajra dobjuk, megszórjuk sóval és csiliporral, majd alacsony lángon aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
  2. A garnélát is a serpenyőbe tesszük, és rózsaszínre sütjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A fánkokhoz a lecsepegtetett babot turmix- vagy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a durvára darabolt másik fej hagymát és fokhagymát, némi csiliport szórunk rá, és pépesítjük. Szükség esetén lazíthatjuk 1-2 ek vízzel.
  4. A babos masszához 1-2 ek lisztet adunk, és kézzel 15 golyót formázunk belőle. Bő olajban barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A „fánkocskákat” félbevágjuk, és megtöltjük a hagymás garnélával.
Ez a népszerű utcai vagy tengerparti étel Brazília Bahía államának specialitása. Garnéla helyett sajtot vagy sonkát is tehetsz a töltelékbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss