Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Abbahagyhatatlan sajtos csirke

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 60 dkg csirkecomb
  • 1 tk só
  • 4 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • A tepsi aljába:
  • 3 ek étolaj
  • 1 dl víz
  • A tetejére:
  • 1 nagy doboz tejföl (330 g)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A csirkecombokat félbe vágjuk, mindkét oldalát besózzuk. A liszet és a fűszereket összekeverjük, a csirkecombokat beleforgatjuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. A vizet aláöntjük. Alufóliával befedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a tepsi alján lévő fűszeres olajjal.
  3. Ezután a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és a combokra kenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és alufólia nélkül addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

    Még több csirkés finomság >>>

    A legfinomabb sajtos receptek >>>

    Gyors vacsorareceptek >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss