Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A víz az egészség titka

Komolyan, már a csapból is ez folyik. De igaz az állítás: a víz az egészség titka. Ismétlés és pontosítás végett álljon itt, hogy miért.

Sok vizet kell innunk, hogy egészségesek maradjunk. Szervezetünk 60 százaléka víz, ami egy 55 kilós hölgy esetében 33 kiló! A kisbabák 75–80 százaléka víz! Víz nélkül 2-3 nap alatt eltávoznánk e szépséges világról! A táplálékkal más a helyzet, nélküle sokkal tovább bírjuk…

Nem véletlen hát, ha mostanában mindenhol azt halljuk: igyunk meg naponta 1,5-2 liter folyadékot! Vagyis 10-11 pohárnyit… Ez majdhogynem lehetetlennek tűnik, pedig nem az. Apránként kortyolgassuk, nem kell feltétlenül 4 pohárral egyszerre magunkba döntenünk, és úgy éreznünk magunkat, mintha béka nőtt volna a pocakunkba…

A szakemberek szerint a legjobb, ha váltogatjuk a különféle ásványvizeket, így a vizek ásványtartalma is változatos, ami jótékonyan hat a szervezetre. Leggyakrabban azonban alacsony ásványtartalommal bíró vizeket válasszunk.

Víz a testben

Amikor iszunk, a folyadék néhány pillanattal később a gyomorba érkezik. Összekeveredik a gyomorban található étellel, majd a bélrendszerbe vagy a véráramba kerül. A vér a különféle szervekhez továbbítja a vizet. A bőrnek is szüksége van megfelelő folyadékra, különben kiszárad, és nem képes ellátni sem védőfunkcióját, sem pedig a hőháztartás szabályozását. A vesének a vér tisztításához szükséges a víz. Ami pedig agyunkat illeti, döbbenetes, de 90 százaléka víz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss