Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A világ legegyszerűbb salátája

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforrósítunk egy serpenyőt, és ropogósra sütjük benne a szalonnakockákat. A keletkezett zsiradékot leszűrjük, a pörcöket félretesszük.
  2. A fokhagymát vékonyan felkarikázzuk,  a salátafejeket felnegyedeljük. Felforrósítjuk a szalonnazsírt, és megfonnyasztjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a salátát, az almaecetet, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve, kis lángon pároljuk néhány percig.
  3. Meglocsoljuk a tejföllel, és rászórjuk a megpirított szalonnakockákat. Kínálhatjuk hidegen és melegen, előételként vagy köretként egyaránt.

TOJÁSOS NOKEDLI FEJES SALÁTÁVAL >>> 

RUKKOLA, MADÁRSALÁTA, BÉBISPENÓT: A TÉL LEGJOBB ZÖLD SALÁTÁI >>>

FOGYÓKÚRÁZZ FRISS SALÁTÁVAL - 4 + 4 BOMBAJÓ RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss