Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Basszustök, répafurulya és petrezselyem-pengetés: vasárnap zöldségkoncert a Szimplában

default user icon
MME
A bécsi Vegetable Orchestra új távlatokat nyit a Szimplában, ahol garantáltan húsmentes koncertet hallgathat a közönség, gyerekprogram kíséretében. A szervezők, a Hangvető és az Osztrák Kulturális Fórum garantálja, hogy senki nem tud majd ugyanúgy nézni az uborkára a koncert után.

A bölcsészekből, képzőművészekből és képzett zenészekből álló együttes elkötelezett az újítás és kísérletezés mellett, ami a zöldségek megszólaltatásával jár együtt. Mivel a hangszerek fonnyadnak, ezért minden fellépésre újakat készít a banda, így koncerteket hosszas fúrás-faragás előzi meg.

Miért pont zöldségek?

Egész egyszerűen ebben találták meg a kreatív kifejezésmódot a tagok, akik 1998 óta több tonnányi répát, hagymát, zellert és tököt elzenéltek. Paradicsommal kezdték, de sajnos sokat kellett utána takarítani. Játszanak Kraftwerk-et, de Strawinsky újraértelmezést, organikus techno-t, répára átírt gamelán zenét is hallhattok a Szimplában. Teljesen új értelmet nyer a Krautrock, amikor vad káposztatépéssel párosul.

A Vegetable Orchestra egyik üzenete, hogy mindenen és mindenkinek lehet zenélni, ennek szellemében interaktív gyerekprogrammal is készülnek a szervezők: a kicsik együtt próbálhatják kihogy szól a gurkofon, hogy fütyül a répa.

Időpont: 2017. december 10. 12:00
Helyszín: Szimpla
A zenekar honlapja >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss