Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A túró is sajt

Talán meglepődsz, de a túró valójában sajt: egy kenhető állagú, friss sajtféle, amelyből te is ezerféle finomságot készíthetsz. Mindegy, hogy édes vagy sós étellel készülsz, vendégeid biztosan megnyalják mind a tíz ujjukat, ha a hozzávalók között a túró is szerepel - ami persze nemcsak finom, de kitűnően laktat, ízletes és egészséges is!

Válassz ajánlatunkból:

 

Sült alma vaníliás túróval 

Hozzávalók:
4 savanykás alma
1 evőkanál olvasztott vaj
8 teáskanál barnacukor
25 dkg túró
1 pohár joghurt
2 csomag vaníliás cukor
4 teáskanál fenyőmag

Elkészítés: Az almákat kettévágjuk, a magházat óvatosan kikaparjuk. Vágott felükkel lefelé tűzálló tálba rakosgatjuk, megcsepegtetjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben - anya segítségével - 200 fokon 15 percig sütjük. A túrót összekeverjük a joghurttal és a vaníliás cukorral. A fenyőmagot zsiradék nélkül gyorsan megpirítjuk. A sült almákat tányérra szedjük, a túrókrémmel meglocsoljuk és rászórjuk a pirított fenyőmagot.

 

Körözött 

Hozzávalók:
50 dkg (tehén)túró
10 dkg natúr vajkrém
1 fej vöröshagyma
újhagyma
fokhagyma
bazsalikom
kevés tejföl

bors
fűszerpaprika
kevés zöldfűszerkeverék

Elkészítés: A hagymát felaprítjuk és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.

 

Túrós zsemle

Hozzávalók 7 darabhoz:
7 zsemle
7,5 dl tej
8 evőkanál cukor
60 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 kis pohár tejföl
mazsola (annak, aki szereti)
kevés vaj

Elkészítés: A zsemlék tetejét a negyedénél levágjuk, a belsejét óvatosan kiszedjük és különrakjuk. A tejet kézmelegre melegítjük, és belekeverünk 3 evőkanál cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot. A túrót villával összetörjük, belekeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál cukrot, 2 tojást, a kis pohár tejfölt és a mazsolát (aki szereti). Ezt jól összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kivajazunk. A langyos tejbe áztatjuk a zsemléket kívül-belül, épp csak annyira, hogy nedvesek legyenek, a tetejükkel is így teszünk. Ezután az áztatott zsömléket a tepsibe rakjuk. A maradék tejbe áztatjuk az előzőleg kiszedett zsemlebelet, majd a túróval összekeverjük és a zsömlékbe töltjük. Végül rárakjuk a levágott tetőket, és 220 fokon 15-25 percig sütjük, míg szépen barnulni kezd.

 

Villámgyors süti

Hozzávalók:
10 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
25 dkg túró
meggy, cseresznye vagy más gyümölcs
2 egész tojás
4 dl tej
4 evőkanál étolaj

Elkészítés: Egy kisebb tepsit kikenünk a 10 dkg margarinnal. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. Felét a tepsi aljára szórjuk, majd mehet rá a túró, és ízlés szerint gyümölcs. A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcs tetejére. Felverjük a két tojást, hozzáadjuk a tejet, és az étolajat, majd az egésszel beborítjuk a tepsit. Előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss