Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csillogás és buborékok - híres emberek és a pezsgő

A pezsgőről a legtöbb embernek a csillogás, a fényűzés és a gazdagság jut eszébe, amit a legnagyobb sztároknak tulajdoníthatunk. Éppen ezért ők lehetnek egy-egy pezsgőmárka jeles képviseloői. Nézzük, milyen hírességek voltak azok, akiket elcsábított ez a méltán népszerű, felejthetetlen ital!

 

Kicsit tekerjük vissza az idő kerekét egészen Guseppe Verdiig, akit nyugodtan nevezhetünk a 19. század egyik zenei sztárjának. Az ő viszonyát a nemes italhoz jól jellemzi, hogy az operatörténelem egyik legszebb és legismertebb áriáját a pezsgőspoharak „főszereplésével“ alkotta meg (Traviata - Pezsgő-ária).

A pezsgő számtalan hírességet megihletett a 20. században is, akik igencsak változatos gondolatokat osztottak meg az itallal kapcsolatban.

Marilyn Monroe szerint a pezsgő kiváló napindító, mivel reggelente egy pohár is elég, hogy átmelegíthesd a tested.

Bridget Bardot is úgy gondolta, hogy nem csak ünnepi alkalmakkor érdemes palackot bontani: „A champagne az egyetlen, ami visszaadja a lendületem, amikor fáradt vagyok.”

Tina Turner amikor pezsgőt ivott, akkor vagy sírt vagy nevetett, de az biztos, hogy érzelmileg megindította az ital.

A pezsgőt Hollywood is előszeretettel szerepelteti, például a Bollinger pezsgőt összesen 13 James Bond filmben láthattuk, de a buborékok központi szerepet kaptak a Titanicban, a Micsoda nőben, a Szex és New Yorkban és a Nagy Gatsbyben is.

A 2014-es Golden Globe díjátadón Leonardo DiCaprio egy ezer dolláros champagne-nyal ünnepelte meg sokadik elismerését. A fenti összeg jó helyre került, mivel egy kiválasztott alapítvány számláján gyűjtötték az adomány-pezsgő árát. A nagylelkű gesztus színésztársainak is annyira megtetszett, hogy többek között Jennifer Lawrence, Matthew McConaughey, Liev Schreiber és Sandra Bullock is a karitatív céllal értékesített pezsgőkkel távoztak.

A világ borászati hagyományait őrző Bacchusi Borrendekhez csatlakozva Budafokon 1987-ben megalakult a világ első pezsgőrendje, a Chevaliers Törley. A pezsgőrend tagjai között megtaláljuk a hazai üzleti, tudományos és művészeti élet jeles képviselőit. Ők mindannyian világszerte hirdetik a bor és a Törley pezsgő szeretetét, a kulturált borfogyasztást, a bor fontos szerepét az emberek életében.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss