Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes szusi-rizs

default user icon
MME
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsecetet összemelegítjük a cukorral és a sóval. Közben a teljes feloldódásig kevergetjük, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Nem kell forralni.
  2. A rizst a mosogatóba állított nagy tálba öntjük, és hideg vizet engedünk rá a peremig. A rizsszemeket nyitott ujjakkal óvatosan átmozgatjuk, hogy ne törjenek meg, majd a leoldódó keményítőtől tejfehérré váló vizet leöntjük, és a mosást háromszor megismételjük. A végén a víznek áttetszőnek kell lennie.
  3. Az átmosott rizst leszűrjük, nagy edénybe öntjük, és fedő alatt, víz hozzáadása nélkül duzzadni hagyjuk 30 percig.
  4. A megduzzadt rizshez 3,3 dl vizet öntünk. Rátesszük a feléig 4 helyen ollóval bevágott algalapot, és a lefedett edényben erős tűzön felforraljuk. Ezután közepes tűzön, majd takarékon főzzük 10-10 percig. Végül félrehúzzuk, és további 10 percig pihentetjük.
  5. A fedő leemelése után az algalapot eltávolítjuk. A rizst áttesszük egy tálba, majd egyenletesen meglocsoljuk az ecetes folyadékkal, és falapáttal vagy -kanállal óvatosan összeforgatjuk.

    ÁZSIAIT ENNÉL? TÖBB, MINT 100 KIPRÓBÁLT RECEPT! >>> 

    ÍGY KÉSZÍTHETSZ SZUSIT HÁZILAG - EGY MESTERSZAKÁCS TANÁCSAI >>>

    SZAKÉ - SZUSI MELLÉ >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss