A tökéletes piskóta

MME MME
55 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sütőt (alsó-felső sütési módon) előmelegítjük 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojások sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk egy szilikon spatulával. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük az átszitált lisztet.
  3. A spatulával a sütőkarikába szedjük, és a tésztát felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
  4. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve egyből a sütőpapírral bélelt forró tepsire borítjuk fejjel lefelé. Ha teljesen kihűlt, kivágjuk a piskótát a karikából, és - ha tortát készítünk belőle - 3 szeletre vágjuk, vagy ízlés szerint töltjük.

NÉZD MEG VIDEÓN is, HOGYan KÉSZÜL A TÖKÉLETES PISKÓTA:

Ezek is érdekelhetnek

Friss