hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes pirított tökmag

MME MME
45 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt kettévágjuk, a magokat kikanalazzuk, egy tésztaszűrőbe téve erős vízsugárral megtisztítjuk a sárga, lágy hártyáktól.
  2. Egy éjszakára sós vízbe áztatjuk, vagy sós vízben forralva 10 percig főzzük. Két csészényi vízhez kb. 1 evőkanál só kell, de csinálhatjuk sósabbra is!
  3. Ha kész, leszűrjük, és egy papírra terítjük száradni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük, úgy, hogy a magokat egyenletesen érje a forró levegő.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon - ha van, légkeveréssel - és kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő a magok méretének függvénye.) Amikor enyhén megpirult, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ha így készítjük el, akár héjastul is fogyaszthatjuk!

    5 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A SÜTŐTÖKRŐL >>> 

    SÜTŐTÖKBŐL – A KRÉMLEVESEN TÚL: 5 ZSENIÁLIS SÓS VARIÁCIÓ! >>> 

Megjegyzés

Ha fűszeresebbre készítenénk, egy tálkában keverjük össze az olajat, paprikátval, borssal vagy bármilyen fűszerrel, abba forgassuk a magokat, majd így terítsük rá a sütőpapírral bélelt tepsire. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss