Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes, omlós sajtos-sós rudacska

35 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojások sárgáját, a tejet és a sót összedolgozzuk, puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunkat használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi széles, ujjnyi hosszú és ujjnyi magas csíkokat kapjunk belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt hármat nyomunk az oldalain hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.
  3. Tojással (1 db tojás + 1 db tojás sárgája) megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegitett sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.


Megjegyzés

Ebből a mennyiségből klb. 2 tálca sajtos-sós rúd készül. - Picipiros konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss