Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes linzer (alaprecept)

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A linzerkarika elkészítéséhez a lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá formáljuk a tésztát és folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a formákat, a lyukas közepűeket megkenjük tojással. A linzer karikákat 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült ízlés szerint lekvárral, krémmel megtöltjük.

Tipp: Így lesz igazán omlós a linzer >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss