Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes hercegnő burgonya

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1.  Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott burgonyát. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük. 
  2. A krumplit leszűrjük, majd visszarakjuk a lábasba. Hozzáadjuk a maradék vajat, a reszelt szerecsendiót,  a fehérborsot és a tejszínt, majd egy krumplinyomóval alaposan összedolgozzuk a masszát.
  3. Ha elértük a krémes állagot, ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább keverjük.
  4. A masszát egy habzsákba kanalazzuk és egy csillag alakú nyomóformával dió nagyságú halmokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. A krumplik tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna árnyalatot nem kap. (kb. 10-15 perc)

Megjegyzés

Nagyon elegáns és nagyon finom köret. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss