Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes csokis keksz

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 ek sütőpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 15-18 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és a tojással simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és egy fakanállal elkeverjük.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy-egy evőkanálnyi masszát teszünk, egymástól távol, mert szétterülnek!
  4. Addig süssük amíg a széle aranybarna nem lesz, és ha belenyomunk egy kést, akkor nem ragad rá a tészta. Ez nagyjából 15 perc, kicsi-közepes lángon.
  5. A megsült kekszeket óvatosan rácsra tesszük, és megvárjuk hogy kihűljön. Vigyázat, a kekszek melegen még nagyon puhák, könnyen törnek!
  6. Miután kihűltek, tálaljuk gusztusosan a ropogós, mennyei csokis kekszeket. 

Megjegyzés

Nálunk ez a recept nagyon bevált, remélem nektek is bevált a sütemény! - Nagyi Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss