Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A thai konyha

Thaiföld soha nem volt gyarmat, így konyhája is megőrizte eredetiségét. Ételeit a bőség, az öt alapíz harmonikus kombinációja jellemzi: az édes, a sós, a savanyú, a keserű és az égető zamatoké.

> Alapvető eledel a rizs, minden étkezéskor gőzön főtt, ízesítetlen rizst szolgálnak fel a különböző fogások mellé. Ezek a fogások lehetnek a tenger gyümölcseiből, húsfélékből készült roston, bő zsiradékban sült fogások, gőzön főzött ételek, saláták. Nem maradhat el a krieng gaeng sem, amely frissen vágott füvekből, fűszerekből és garnélarák-masszából készül. Az étkezés végén kétféle édességet és friss gyümölcsöket kínálnak, amelyekből gyakran egész szoborkompozíciókat készítenek. Jellegzetes thai fűszer a citromfű, a gyömbér, a kókusztej, a koriander. A thai ember számára az élelem fontos eszköz ahhoz, hogy az istenekkel és a szellemekkel érintkezzen. Minden nap ételáldozatokat mutatnak be az otthoni Buddha-oltáron, és a legjobb falatokat mindig Buddhának ajánlják fel.


Patpongi szárnyasleves >>

Tintahalsaláta >>

Sertéshús-saláta >>

Gyömbéres csirkeszárnyak >>

Bangkoki marhahúsragu >>

Kókuszos rizs gyümölccsel >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss