Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Tesco is elhasalt a hatósági áras élelmiszereken

default user icon
MME
Most a Tesco mátészalkai áruházát büntette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, amiért megsértése a hatósági áras élelmiszerekről szóló jogszabályi előírást. A közlemény szerint a hat hatósági áras termékből kettőt nem tartott a polcain a kiskereskedelmi áruházlánc.

Június végi határozatában számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal arról, hogy nem kevesebb, mint háromszázezer forintra büntette a Tesco-Global Zrt.-t a hatósági áras élelmiszerekről szóló jogszabályi előírás megsértése miatt.

Nem a Tesco volt az egyetlen, ami elesett az árstopos termékek értékesítésén, hiszen néhány héttel ezelőtt az Aldinak és a Lidlnek is sikerült helytelen árcédulát használni a kristálycukorok és a BL 55 búzafinomlisztek esetében, továbbá úgy, mint most a Tesco esetében, nem állt rendelkezésre megfelelő mennyiség az adott árstopos tételből.

A porszem még április 27-én került a Tesco gépezetébe, amikor a kormányhivatal közérdekű bejelentés alapján végzett helyszíni hatósági ellenőrzést a vállalkozás mátészalkai áruházában. A lánc egyébként azzal magyarázta a kristálycukor és a napraforgó-étolaj hiányát, hogy súlyos beszállítói problémákkal küzdenek.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss