Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tej a megoldás a törött tányérra! 10 konyhai trükk, amit eddig tényleg nem ismertünk

default user icon
MME
Tudtad, hogy a tej csodákra képes, ha összetörted a tányért? És azt, hogy egy pohár Sprite, nemcsak akkor jön jól, ha szomjas vagy? Íme néhány trükk a konyhából, amit talán még te sem ismertél!

Ha mogyoróvajba szenet teszünk, és azt jéggel sokkoljuk, akkor olyan kristállyá változik, amit még a királyi család néhány tagja is a nyakába akasztana. Ehhez azonban egy különleges, otthon is elvégezhető trükkre van szükség. Azonnal lefagyaszthatjuk a palackos vizet, ha durva sóval elkevert jégbe állítjuk az üveget, majd öt perc után egy határozott mozdulattal az asztalhoz csapjuk. Ez a trükk még jól jöhet a nyári hónapokban, szóval érdemes megjegyezni. Egy pohár Sprite csodákra képes a régi, nem túl fényes ékszerekkel! A világ legegyszerűbb dolga pedig eltávolítani a gyümölcsökről a gyantát. Nézd meg a videóban, hogyan!

8 DOLOG, AMIRE AZ ÉTELKÉSZÍTÉSEN KÍVÜL HASZNÁLHATOD A CITROMOT

Az univerzum leghabosabb rántottáját készíthetjük el, ha a tojáskohoz kevés ásványvizet adunk! Mutatjuk, hogyan! Egyetlen érett banán képes arra, hogy a zöld paradicsomokat pirossá változtassa. Nem hiszed? Nézd meg ezt is a videóban, amiből az is kiderül, hogy a ketchup nemcsak a sültkrumplit dobja fel, de a nagyi ezüstjét is érdemes vele áttörölgetni!
Lehetetlen ragasztó nélkül összeragasztani egy eltörött porcelánt? Tejed van otthon? Ha igen, akkor nem kell kétsbeesni!

 

 9 POFONEGYSZERŰ KONYHAI TRÜKK, AMIVEL IDŐT ÉS PÉNZT SPÓROLHATSZ! 

Ezek is érdekelhetnek