Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Takarék Bistro bemutatja: tárkonyos raguleves vaddisznóból

A raguleves kihagyhatatlan a családi ebédek kínálatából! Kicsiknek és nagyoknak, cipóból vagy tányérból, tejföllel vagy tejföl nélkül, mindenképpen garantált kedvenc lesz.

A raguleves különösen finom vaddisznóból, főleg, ha az rotyog, ami reggel még a tarlón kocogott. Mindannyian szeretjük a friss, házi alapanyagokat, tudjuk, hogy a kapirgálós csirke utánozhatatlanul finom, de nincs olyan aranyszabály, hogy a friss alapanyagnak a kertből kell kikerülnie, jöhet az éppenséggel az erdőből is. Fontos azonban, hogy ellenőrzött forrásból származzon! A végeredmény pedig egyszerűen mennyei!

A TÁRKONYOS RAGULEVES VADDISZNÓBÓL PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>> 

Séfpraktikák a tökéletes végeredményhez:

  • A zöldnövényeket nyugodtan használhatjuk szárral együtt a levesekhez, de tálalás előtt halásszuk ki őket. 
  • Látványos és igen jóízű megoldás, ha tálaláskor a tányérba rusztikusra vágott zöldfűszereket szórunk és erre merjük rá a forró levest. Intenzívebb, friss ízeket kapunk ezáltal.
  • A zöldségek a hosszú főzési idő alatt íztelenné válnak, ezért a mesterszakácsok kiveszik őket a kész levesből. Friss zöldségeket aprítanak gyufaszál méretűre, amit 1-2 percre lobogó vízbe dobnak és ezek, a picit még roppanós, intenzív ízű és színű zöldségek kerülnek tálaláskor a levesbe. 

Jó tanács a vaddisznóval való találkozáshoz:

Ha szembe jön veled egy vaddisznó, akkor – ha nem vagy vadász- egyetlen lehetőséged van: a futás. A vaddisznót nem lehet megijeszteni és fára mászni sem érdemes előle, mert okos állatok, és kivárják, amíg az ember leesik. Ennél már csak a medve rosszabb, mert az fára is tud mászni – no nem is főzzük meg! 

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: HŰSÍTŐ EPERLEVES JOGHURTTAL ÉS CSOKOLÁDÉDARABOKKAL>>> 

A TAKARÉK BISTRO BEMUTATJA: SEGAL & VIDA GASZTROSOROZATA A TRADICIONÁLIS KONYHA ÚJRAGONDOLÁSÁRÓL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss