Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós Sárika: a nagyim legfinomabb karácsonyi sütije

Féltve őrzött családi receptet osztunk meg veletek a nagymamám receptfüzetéből, így készül a legfinomabb karácsonyi süti, a diós Sárika.

Minden családnak megvannak a saját, féltve őrzött ünnepi receptjei. Generációkon át öröklődik a legfinomabb bejgli, pogácsa vagy halászlé elkészítési módja. Nálunk sincs ez másképp!

Minden karácsonykor arra kértem a nagyit, hogy süssön nekem „sárga tetejű” süteményt.

„Jól van Encsike, de ne lopd le a cukormázat a tetejéről”- válaszolta a nagyim. Persze ő is tudta, hogy pontos ez fog történni. Ma már az édesanyám és én készítjük a Diós Sárikát karácsonykor. Remélem, hogy a mamának is ízlene.

A VIDEÓHOZ TARTOZÓ RECEPTET ITT TALÁLOD >>> 

 

Diós Sárika

Hozzávalók

A tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 ek tej
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
4 db tojásfehérje

A mázhoz:
4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1/2 db citrom 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss