Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A nagyi lúdláb tortája Ide süss Ágitól

MME MME
120 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lúdláb torta elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és a sóval.
  2.  A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor felét a sárgájával habosra elkeverjük, a másik felét a fehérjébe adagoljuk, miközben kemény habot verünk belőle.
  3. Előbb a sárgáját adjuk a fehérjéhez, majd a lisztes keveréket beleszitáljuk, és óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük. 
  4. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréssel 180 fokon, kb. 15 percig sütjük.
  5. A krémhez a tejszínt felforraljuk a cukorral, és még 5-6 percig lassan főzzük. Ezután állandó keverés mellett beleszitáljuk a kakaóport, vigyázva, nehogy becsomósodjon. (Ha ez mégis bekövetkezne, a végén egy szitán átszűrve sima krémet kaphatunk). Elzárjuk a gázt, majd apránként a csokoládét is belekeverjük a forró krémbe. A vajat lassan adagoljuk és olvadásig keverjük, nehogy elhűtse a krémet.
  6. A piskótán eloszlatjuk a krém felét, egyenletesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, majd betakrajuk a krém másik felévelet, és berakjuk a hűtőbe hogy kidermedjen.
  7. Közben felforraljuk a habtejszín, majd amikor gyöngyözik, elzárjuk alatta a gázt. Beledobjuk a darabolt csokoládét, kicsit állni hagyjuk, majd csomómentesen elkeverjük. Ha már majdnem csak szobahőmérsékletű, a kidermedt torta tetejére csorgatjuk.
  8. A tetejére a maradék krémből kis rózsákat nyomunk és meggyszemekkel díszítjük. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss