hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A nagyi almás pitéje

60 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 dl aludttej
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 kg reszelt alma
  • 5 ek cukor
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 3 ek búzadara
  • A tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összegyúrjuk. A tésztát megfelezzük. Az egyiket a 22x34-es tepsi méretére nyújtjuk. A tepsit kikenjük zsírral, kilisztezzük, és a kinyújtott tésztát belesimítjuk. A tészta tetejét megszórjuk búzadarával hogy az alma ne áztassa el.
  2. A kinyomkodott reszelt almát a tészta tetejére rakjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, majd befedjük vele az almát. A tojást felverjük és megkenjük a tészta tetejét, végezetül villával megszúrkáljuk.
  3. A piténket a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt, szép, piros-ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a nagyi féle almás pite omlós, puha, szétolvad a szánkban. Az illata mennyei. Ilyet csak a nagyi tud. De már én is sütöm az Ő receptje alapján. Talán sikerült. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss