Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Még mindig gyászos a helyzet: csupán a magyarok fele reggelizik rendszeresen!

default user icon
MME
Hiába sulykolják belénk gyerekkorunktól, és vagyunk tisztában azzal, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, sok esetben alig szánunk rá pár percet vagy teljesen elmarad.

Sokunk számára indul el nehezen a nap: rohanunk, nincs elég energiánk, esetleg még a hangulatunk is ingadozó egészen ebédidőig. Jól tudjuk, hogy a reggelizéssel mindez elkerülhető, sok esetben mégsem szánunk rá időt – derült ki az Philadelphia megbízásából készült Ipsos kutatásból.A reggeli fogyasztása lényeges. Ilyenkor töltjük fel szervezetünk energiatárát – ez segít a vércukor szinten tartásában –, serkenti az agyműködést, alapvető tápanyagokat juttatunk szervezetünkbe, és nem utolsó sorban segít vonalaink megőrzésében, hiszen az elhízás egyik fő oka a rendszertelen táplálkozás.

7 FONTOS ÉRV, HOGY MIÉRT, MIKOR ÉS MIT REGGELIZZÜNK? >>> 


A világ egyik vezető krémsajt márkája úgy döntött, hogy reprezentatív kutatást készít arról, mennyire tartjuk fontosnak mi, magyarok a reggeli étkezést, hányszor ülünk le az asztalhoz a nap kezdetekor és mi alapján választunk ételt.

A 600 fős mintavétellel készült felmérésből kiderült, hogy lényeges számunkra a reggeli, a megkérdezettek egyhetede tulajdonít szerepet neki rendszeresen. A válaszadók 58%-a minden nap, 12%-a többször egy héten, 23%-a ritkán, míg 7%-a szinte soha nem fogyaszt reggelit.

9 EGYKEZES REGGELI, HA SIETNED KELL! >>> 


„Örülök, hogy a magyarok többségének fontos a reggelizés, de ez az arány lehetne magasabb is, mert, nem csak a napunk indul több energiával, hanem egészségünket és ideális testsúlyunkat is könnyebb megőrizni, ha nem marad ki a nap egyik legfontosabb étkezése” - mondta Dusa Fanny dietetikus szakértő.A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek felénél különbözik a hétköznapi reggelizés a hétvégitől. A válaszadók élethelyzetétől, ennek következtében a szabadidejétől is függ, mennyi idő jut elkészíteni és elfogyasztani a reggelit.

EGY REGGELI, AMIT MINDEN GYEREK IMÁDNI FOG: RÁNTOTTA TÉSZTAKOSÁRBAN 20 PERC ALATT - VIDEÓ! >>> 

Hétköznap a megkérdezettek 28%-a kevesebb mint 10 perc, 61%-a 10-20 perc alatt készíti el és eszi meg az ételt, ezzel szemben sokan (43%) hétvégén fél órát is rászánnak a közös családi reggelizésre.A soha nem reggelizők csoportjának 68%-a az időhiányra hivatkozik, és szerintük a rohanás miatt nem marad elég idő a reggelire, 43%-a pedig egyszerűen nem érez éhséget ébredés után.

5 SZUPEREGÉSZSÉGES REGGELI >>>


A felmérés érintette a reggeli kiválasztásának főbb szempontjait is. Elsődleges feltétel, hogy az étel egészséges legyen, de mérvadó az is, hogy finom, gyorsan és könnyen elkészíthető, valamint laktató legyen az ennivaló. A válaszadók a csökkentett kalóriatartalmú vagy laktózmentes ételek iránt kevésbé érdeklődnek.„Érdekes eredmény, hogy az egészséges reggeli fontosabb a városokban élőknek, mint a fővárosi lakosoknak” - emelte ki Závecz Tibor, a kutatás vezetője.

„Az, hogy a reggeli jóízű és finom legyen, a férfiaknak fontosabb, mint a hölgyeknek. Lehet, hogy valóban van alapja a mondásnak, miszerint a férfiakhoz a hasukon át vezet az út.”

A reggeli elkészítéséhez a válaszadók 90%-a használ vajat, vajkrémet vagy margarint, 57%-a pedig sajtkrémet. Szendvicsekhez a megkérdezettek több mint 70%-a vásárol sajtkrémet.

GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek