Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Lidl is milliós bírságot kapott a hatósági áras termékek miatt

default user icon
MME
A Lidl nem azon bukott meg, hogy drágábban adta a hatósági áras termékeket - mint ahogy korábban az Aldi -, hanem azon, hogy kevesebbet árult belőlük néhány üzletben, mint amennyit kötelező lett volna.

Eddig legalább négy esetben követett el a Lidl Magyarország Bt. jogsértést a hatósági áras termékek értékesítése kapcsán - írja a Világgazdaság. Emiatt a hatóságok összesen közel 4 millió forintra bírságolták a kiskereskedelmi láncot.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya március 16-án tartott helyszíni ellenőrzést Barcson az egyes alapvető élelmiszerek hatósági árának témavizsgálatában. Ennek során bukott ki, hogy a Lidl itteni áruháza bizonyítottan nem rendelkezett a BL 55 búzafinomliszt hatósági áras termékkel. A hatóság emiatt 1 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki.

Ugyancsak a Somogy Megyei Kormányhivatal szúrta ki hatósági ellenőrzés során április 12-én, hogy a Lidl Magyarország siófoki üzlete sem rendelkezett a kínálatában hatósági áras BL 55 búzafinomliszttel. A mulasztásra a fogyasztóvédelmi főosztály válasza ugyancsak egy 1 millió forintos bírság volt.

A legnagyobb fogás a Fejér Megyei Kormányhivatalé, amely február 3-án folytatott le a székesfehérvári Lidl boltjában hatósági ellenőrzést, és gyakorlatilag semmit nem talált rendben a hatósági áras termékek körében.  A jogsértés hatféle termékkört érintett: a kristálycukrot, a búzafinomlisztet, a finomított napraforgó-étolajat, a házi sertéscombot, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvéget, valamint a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntejet is. A hatóság 1,8 millió forintra büntette a céget.

A Fejér Megyei Kormányhivatal egy másik Lidl üzletet is felkeresett Székesfehérváron. Március 21-én azt vette észre, a vállalkozás nem tett eleget a jogszabály előírásának, és az ellenőrzés napján csirkemellből nem árusított legalább akkora mennyiséget, mint amekkora a hét adott napjára vonatkozó 2021. évi átlagos napi forgalmazott mennyiség volt. A fogyasztóvédelmi osztály 150 ezer forintos büntetést számlázott ki a kiskereskedelmi láncnak.

A további részleteket megtalálod a Világgazdaság honlapján!

MILLIÓS BÍRSÁGOT KAPOTT AZ ALDI, MERT DRÁGÁBBAN ADTÁK AZ ÁRSTOPOS TERMEKET>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss