Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legtutibb diéta! Neked is jó, és a környezetnek is!

A diétád lehet mediterrán, paleolit, szénhidrát- vagy zsírszegény, de akár környezetbarát is. Eláruljuk, hogyan!
Kevesebb hús

Jó a testnek: Ha csökkented az elfogyasztott hús mennyiségét, azzal kevesebb telített zsírsavat juttatsz a szervezetedbe, és csökkentheted a koleszterinszintedet!
Jó a környezetnek: Az állattenyésztés sokkal jobban kizsákmányolja a földet, mint a növénytermesztés. Ha visszaesik a marhahús iránti kereslet, csökken a kibocsátott metángáz mennyisége is.

Húsmentes receptek>>>
Regionális és szezonális

Jó a testnek: Az a termék, amelyik gyorsan jut el a termelőtől a fogyasztóig, és nem áll hosszasan a raktárakban, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Jó a környezetnek: Így csökken a szállító járművek által kibocsátott káros anyagok koncentrációja a levegőben.

Csak frisset!

Jó a testnek: A fagyasztott vagy konzervált termékek mindig veszítenek egy keveset a vitamintartalmukból a friss árukhoz képest.
Jó a környezetnek: Csökken a konzervdobozok, üvegek és más csomagolóanyagok mennyisége, és hűtőládából is elég a kisebb.

Vizet? A csapból!

Jó a testnek: A csapvíz a legtöbb magyarországi településen biztonsággal fogyasztható, és a szervezet számára is ez az édesítőszerek és mesterséges adalékanyagok nélküli frissítő a legjobb.
Jó a környezetnek: Nemcsak a palackok előállításakor és szállításakor keletkező káros anyagoktól, hanem a szeméthegyektől is megóvjuk bolygónkat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss