hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legpuhább linzer

120 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a vaníliás porcukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát. (Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!) Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. (Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!)
  3. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral összeragasztunk. Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

PRECKEDLI, AVAGY DIÓS LINZER>>> 

ZABPELYHES LINZER ALMALEKVÁRRAL>>> 

LEKVÁROS FÉLHOLDAK>>> 

 

Megjegyzés

Finomság. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss