Karácsonykor a töltött káposzta és a halászlé nagyjából minden családban ott van az ünnepi asztalon - ám a menü többi részét már nem is annyira egyszerű kitalálni, összeállítani.
A hagyományőrzők körében sokan a pulykára, mások a göngyölt húsra esküsznek, pedig számtalan karácsonyi menü variáció létezik. Természetesen vannak, akik a klasszikus kocsonyáról, vagy a rántott halról nem tudnak lemondani, de egyre kedveltebbek és népszerűbbek a lazacos fogások is manapság. És persze nagyon sokan a szárnyas ételek mellett döntenek karácsonykor, ők azok, akik sült kacsa- vagy libacombot készítenek az ünnepekre.
Segítségül inspirációként összeszedtük a legjobb klasszikus karácsonyi étel receptjeinket a halászlétől kezdve a marharagun át egészen a kacsacombig, a főételekre fókuszálva, és reméljük, hogy mindannyian megtaláljátok a kedvetekre valót. Próbáljátok ki, készítsétek el a bevált karácsonyi recepteket!
1. AZ IGAZI SZEGEDI HALÁSZLÉ, SZÁLKAMENTES PONTTYAL >>>
2. GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA BACONBE TEKERVE >>>
3. BURGUNDI MARHARAGU >>>
4. SÜTŐBEN SÜLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>>
5. ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL >>>
6. LAZAC TEJSZÍNES-GOMBÁS MÁRTÁSBAN >>>
7. MARHASZELET BARNAMÁRTÁSSAL >>>
8. VILÁGBAJNOK GÖNGYÖLT CSIRKEMELL >>>
9. ELRONTHATATLAN KOCSONYA >>>
10. RÁNTOTT HALFILÉ MAJONÉZES KRUMPLISALÁTÁVAL >>>
11. LILA HAGYMÁN SÜLT, BACONBE GÖNGYÖLT KARAJ >>>
12. Klasszikus szabolcsi töltött káposzta >>>
13. KARÁCSONYI PULYKAMELLTEKERCS >>>
14. BACONBE GÖNGYÖLT MUSTÁROS SZŰZPECSENYE >>>
15. SPENÓTOS-FETÁS LAZACCAL TÖLTÖTT RÉTES >>>
16. ÜNNEPI KACSACOMB VÖRÖSBOROS MEGGYEL >>>
17. WELLINGTON BÉLSZÍN >>>
Még több karácsonyi főétel >>>
Borítókép: Mindmegette