hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés álom

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az alaphoz egy tálba tesszük a felengedett gesztenyemasszát, hozzáadjuk a kekszet, a margarint, a porcukrot és a rumaromát, majd alaposan összekeverjük. A masszát egy 30 × 24 cm-es szögletes formába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
  2. A krémhez csomómentesre keverjük a pudingport egy kevés tejjel. A maradék tejet egy kisebb lábasban felmelegítjük. Ha már melegszik, beleöntjük a pudingporos keveréket, hozzáadunk 5 dkg cukrot, és addig főzzük, amíg kemény krémet kapunk. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be. Közben habosra keverjük a margarint a megmaradt 20 dkg cukorral, majd beleforgatjuk a kihűlt krémbe.
  3. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felét a gesztenyés alapra öntjük. A tésztához egy tálba öntjük a tejet, hozzáadjuk a rumaromát, és egyesével belemártjuk a babapiskótákat, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a süteményre. Elegyengetjük a babapiskótán a krém másik felét, majd tegyük a süteményt a hűtőbe, amíg elkészül az utolsó réteg.
  4. Kemény habbá verjük a tejszínt, elegyengetjük a sütemény tetején, majd tegyük a hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Csokoládéreszelékkel díszítve, felszeletelve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss