Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megmutatjuk a legjobb gasztro témájú filmek őszi bekuckózáshoz

Esős, szomorkás időben nincs is jobb és pihentető dolog, mint megnézni otthon egy jó kis filmet a kanapéról vagy az ágyból. Hoztunk néhányat kedvcsinálónak, amikben az evés és az ételek is fontos szerepet kapnak.

Ízek, imák, szerelmek

A főhős, akit Julia Roberts alakít, útnak indul, hogy közelebb kerüljön saját magához. Az első állomása Olaszország, ahol természetesen az ínycsiklandozó ételeknek is komolyszerep jut, hiszen a jó étkezések az élet felszabadult élvezetének fontos részei. A filmben néhány képkocka erejéig láthatjuk az első pizzériát is, ami a Nápolyban található Antica Pizzeria da Michele.

Párizs még várhat

Anne élete váratlan keresztúthoz érkezik, amikor Cannes-ból Párizsba kell utaznia férje egyik üzlettársával. A hat órás útból két napos kaland lesz, ami alatt a férfi megkísérli őt elcsábítani, méghozzá úgy, hogy minden jóval elhalmozza, amibe a csodás borok és Franciaország gasztronómiai remekei is beletartoznak. Öröm nézni a gasztrotúrát és követni a páros történetét.

 

Egyszerűen bonyolult

Nem gasztrofilm, de a vígjáték tele van főzős és étkezős jelenetekkel. Van benne minden, ami szem szájnak ingere, például csokis croissant és croque monsieu, azaz francia melegszendvics, , frissen pörkölt kávék, és levendula fagylalt is. Meryl Streep konyháját pedig biztosan imádni fogod, hiszen egyszerűen lenyűgöző!

 

A séf

A híres séf egy rossz kritika miatt munkanélküli lesz . Eszébe jut a régi nagy álma: egy büfékocsival nekivágni Amerikának. A film street food imádóknak kötelező, hiszen remekül visszaadja a böfékocsis hangulatot és persze jobbnál jobban kinéző ételkülönlegességeknek sincs híján.

 

Én, a séf

Mint a címből is kitűnik itt is egy séfé a főszerep, egészen pontosan kettőé. Adott egy veterán sztárséf, akit Jean Reno alakít és egy a szakmát autodidakta módon elsajátító zseni, aki nagyon öntörvényű, ők ketten teljesen különbözőek, de a siker kedvéért muszáj együttműködniük. Mindebből szórakoztató helyzetek, és persze látványos ételek sülnek ki.

 

Egy szerelem gasztronómiája

És végül egy magyar film. Itt is egy séf áll a középpontban, akinek a csőd elkerülése érdekében meg kell hódítania egy banki ügyintézőt, hogy hitelt kaphasson. A hódítás színhelye pedig természetesen a konyha. A film különlegessége, hogy az ételek mellett helyet kapnak benne a legismertebb magyar slágerek is.

 

LÁSZLÓ ANDI SÍRVA ÁRULTA EL, MIÉRT SZERETNÉ MEGNYERNI A SÉFEK SÉFÉT 

7 EGYSZERŰ ÉTELSPÓROLÓS TIPP JAMIE OLIVERTŐL! 

BRASSÓIT VADDISZNÓBÓL? MIÉRT NE! - VÁRI DÁVID MEGMUTATJA, HOGYAN KÉSZÍTSD EL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss