A legjobb édes második: így készül a klasszikus szilvás gombóc, fahéjas töltelékkel

A magyar gasztronómia egyik legjobb párosítása a tartalmas, laktató leves és az édes második. Legyen szó gulyás-, bab, vagy palóclevesről, ezek után nagyon jól tud esni egy könnyed desszert, mondjuk a szilvás gombóc, aminek a receptjét videón is megmutatjuk!

Az édes gombócok a magyar konyha kedvelt fogásai, hiszen számtalan módon variálhatóak és ízesíthetőek, nem beszélve arról, hogy a tölteléket is kedvünk, illetve a szezon szerint variálhatjuk. A gyümölcsös gombócok közül azonban a legnépszerűbb és talán a legjobb a szilvás gombóc, aminek már a fotója láttán is izgatott lesz mindenki.

A klasszikus szilvás gombóc az, amiben fahéjas a töltelék és ropog a fogunk alatt a porcukros zsemlemorzsa. Ha szeretnéd felidézni a gyerekkori ízemlékeket, ha nosztalgiáznál egy kicsit, vagy kipróbálnád ezt a hagyományos magyar édességet, akkor készítsd el a mi receptünk szerint. Hogy biztosan sikerüljön, videón is bemutatjuk a szilvás gombóc receptjét.

Így készül a klasszikus szilvás gombóc!

A szilvás gombócot készíthetjük hagyományos bundában, azaz pirított zsemlemorzsába forgatva, de lecserélhetjük darált dióra, mandulára, sőt akár mákra is!

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss