Az édes gombócok a magyar konyha kedvelt fogásai, hiszen számtalan módon variálhatóak és ízesíthetőek, nem beszélve arról, hogy a tölteléket is kedvünk, illetve a szezon szerint variálhatjuk. A gyümölcsös gombócok közül azonban a legnépszerűbb és talán a legjobb a szilvás gombóc, aminek már a fotója láttán is izgatott lesz mindenki.
A klasszikus szilvás gombóc az, amiben fahéjas a töltelék és ropog a fogunk alatt a porcukros zsemlemorzsa. Ha szeretnéd felidézni a gyerekkori ízemlékeket, ha nosztalgiáznál egy kicsit, vagy kipróbálnád ezt a hagyományos magyar édességet, akkor készítsd el a mi receptünk szerint. Hogy biztosan sikerüljön, videón is bemutatjuk a szilvás gombóc receptjét.
Így készül a klasszikus szilvás gombóc!
A szilvás gombócot készíthetjük hagyományos bundában, azaz pirított zsemlemorzsába forgatva, de lecserélhetjük darált dióra, mandulára, sőt akár mákra is!
Borítókép: Mindmegette