Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes eperkrémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, felét darabokra vágjuk, porcukorral megszórjuk és hűtőbe rakjuk.
  2. A szegfűszeget, a fahéjat vízben kifőzzük.
  3. A maradék epret vízben feltesszük főni, beleszűrjük a fűszerkivonatot, adunk hozzá egy pici sót, cukrot, citromlevet.
  4. Az epres pudingot, a vaníliás cukrot, a főzőtejszínt kikeverjük, és a levest besűrítjük, majd pürésítjük, lehűtjük. Mikor hideg, belekeverjük az eperdarabokat.
  5. A tetejére tejszínhabot nyomunk és mandulaforgácsot szórunk. 

Megjegyzés

Kovács Judit receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss