Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a legfinomabb tavaszi süti: epres-csokis galette, amit nem lehet abbahagyni

default user icon
MME
Az eper és a csokoládé tökéletes párosítás - nem véletlenül teszik a csokiszökőkutak mellé többnyire ezt gyümölcsöt, fapálcikákra szúrva. Ez az epres-csokis galette - azaz francia pite -, amit a lenti vidón elkészítettünk, egy újabb ékes bizonyíték erre, próbáljátok ki az idei eperszezonban!

A galette a franciák kerek, felül nyitott, omlós pitéje. Tésztája általában lisztből és vajból készített morzsa, amit vagy hideg vízzel, esetleg tejszínnel vagy tojássárgájával teszünk teljessé.

Bevált trükk, hogy a víz vagy a tojás hozzáadása helyett, vagy azt kiegészítendő a tésztába egy kis tejfölt teszünk, amitől rendkívül rugalmassá válik a tészta, a hűtési idő lerövidül, és a rugalmasságának köszönhetően a tészta könnyedén kezelhető, nem szakadozik, reped.

Mindenféle gyümölcs illik bele

A galette-ek szinte bármilyen gyümölcsöt rejthetnek. A szeletelt gyümölcsök és a tészta közé – a klasszikus pitével ellentétben – a galette-be valamilyen krém is kerül. Ez a réteg lehet édesített mascarpone krém, mézes görög joghurt vagy akár darált magvakból készített paszta is - esetünkben csokoládé adja a tökéletes alapot a szeletelt epernek. Íme a pontos recept, az elkészítést pedig nyomon követhetitek a lenti videón!

Így készül a különlegesen finom epres-csokis galette

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss